Bedrijfsfitness

Met het aanbieden van een bewegingsprogramma kunnen ondernemingen investeren in de motivering en  de productiviteit van hun medewerkers. Regelmatig sporten zal de kosten van verzuim van de medewerkers verminderen omdat het de gezondheid en de dagelijkse manier van leven verbeterd.

Mail voor informatie bedrijfsfitness@sportsereen.nl

Fiscale aspecten Fitness regelingen:

Werkplek gerelateerde fitness is door de fiscus gericht vrijgesteld en mag belastingvrij worden vergoed. Daarbij moet gedacht worden aan het volgen van een fitnessprogramma dat samenhangt met de bijzondere risico’s of eisen van de functie. Aan het oefenprogramma wordt leiding gegeven door een fysiotherapeut van Sportsereen en is onderdeel van het Arboplan. Daarmee investeert de werkgever in een duurzame inzetbaarheid van de werknemer.  Er mag daarbij geen eigen bijdrage van de werknemer worden gevraagd.

Fitnessabonnement SPORTSEREEN

U mag uw werknemers voordelig een fitnessabonnement aanbieden. In de oude regeling was het noodzakelijk om eerst een contract af te sluiten met een fitnesscentrum of een tussenpersoon (zoals bijv. Bedrijfsfitness Nederland, High Five Health Promotion, Intenz Gezondheidsplan etc. ). Binnen de werkkostenregeling ( WKR) is deze verplichting geheel vervallen en boekt u de bijdrage als eindheffingsloon geheel of gedeeltelijk in de vrijeruimte van 1,2% van het totale fiscale loon. Daarbij kan eventueel gekozen worden om de cafetariaregeling toe te passen waarbij de werknemer een deel van zijn belaste loon ruilt voor deze  onbelaste vergoeding. De vergoeding voor het abonnement kan op de salarisstrook worden vermeld en simpel met de maandelijkse loonbetaling meelopen.