Faciliteiten

Fitness zaal begane grond
De fitnesszaal is vijfvoudig uitgerust met de volledige Selection lijn Cardiotoestellen van Technogym waaronder steps, fietsen, roeiers, loopbanden, crosstrainers, etc. Verder zijn naast de complete krachtlijn van Technogym ook alle losse trainingsattributen aanwezig zoals kettebals, dumbbels, halters en schijven. Alle toestellen zijn voorzien van het Wellness Systeem Key. De sleutel start daarbij automatisch het programma op de cardeo- en krachtapparatuur en begeleidt de sporter door het programma.

De sleutel houdt bij welke oefeningen al zijn uitgevoerd en slaat de trainingsresultaten op. Daarnaast registreert het Wellness Systeem Key de calorieën, de hartfrequentie, de afstand en de duur. De sporter krijgt te zien wat de volgende oefening in de routine van het trainingsprogramma is en kan een video bekijken om te zien hoe de beweging correct moet worden uitgevoerd.

Het systeem werkt uiteindelijk zeer motiverend omdat de sporter de trainings- en testresultaten zelf kan controleren en de vooruitgang wordt bijgehouden.

Circuitzaal 1e verdieping
In deze zaal is de complete Element+ lijn van technogym geplaatst. De eenvoudige bediening van de krachttoestellen maakt het mogelijk om een circuittraining te geven waarbij in 30 minuten alle spiergroepen aan de beurt komen. In het midden staat de Omnia opgesteld waarmee het traject met functionele oefeningen kan worden afgewisseld. Daarnaast is de zaal ingericht voor Personal- en Small Group training.

CIRCUITTRAINING: groepsgewijs worden hierbij achtereenvolgens op 25 toestellen alle spiergroepen getraind. Tijdsduur 30 minuten. (zie lesrooster)

Functionele trainingsruimte 2e verdieping
Deze zaal is uitgerust met meer specifieke cardiotoestellen, een Kinesis Station en de ARKE module voor de Core Centric Training. Hier kan de totale behoefte aan bewegingsvrijheid opnieuw worden ervaren. De trainingen zijn gericht op de meest uiteenlopende typen gebruikers wat betreft leeftijd, ervaringsniveau en doelen, eventueel ondersteund door de fysiotherapeut of een Personal Trainer