Ons team

Benjamin Jansen
BIG 5991 9861 504


b.jansen@topsereen.nl

Aanwezig maandag t/vrijdag
Benjamin heeft na zijn CIOS-opleiding werkervaring opgedaan als fitness coach, personal trainer en is verder gaan studeren aan de HAN, opleiding voor Fysiotherapie.
De afgelopen jaren heeft Benjamin werkervaring opgedaan in grote ParaMedische centra en bij de betaalde voetbalorganisatie FC Twente en de voetbalacademie NEC/FC OSS.

Om de patiënt beter van dienst te kunnen zijn en de kwaliteit van behandeling te verbeteren heeft Benjamin de opleiding MSU Echografie gevolgd. Veel mensen kennen echografie vanuit de zwangerschapsdiagnostiek. Echografie wordt gebruikt om structuren in beeld te brengen die met bewegen te maken hebben, zoals spieren, pezen, slijmbeurzen, kapsel, banden, zenuwen, bloedvaten en botstructuren.

Met de echografie kan er in het lichaam worden gekeken en wordt nauwkeurig beoordeeld wat de kwaliteit is van het desbetreffende weefsel.  Door dit in kaart te brengen wordt het fysiotherapeutische behandelplan meer op maat gemaakt voor de patiënt. Dit kan vertaald worden naar de juiste bewegings- en trainingsintensiteit in iedere fase van weefselherstel en dus een beter en sneller herstel.

De speciale aandachtsgebieden
Schouder, elleboog, lage-rugklachten (trainen), heup, knie, enkel, voet, medicale taping, shockwave therapie, sport- en bewegingsanalyse en echografisch onderzoek.
.

Martine van Aalten – van Eijk
BIG 8905 5946 204


m.vanaalten@topsereen.nl

Aanwezig maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, denkt  u vermoedelijk niet als eerste aan het  op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om daar bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen.

Binnen het team van Fysiotherapie TOPSEREEN is Martine van Aalten – van Eijk gespecialiseerd op dit gebied. Sinds 2009 is zij gespecialiseerd in het werken met mensen die klachten hebben door (de behandeling van) kanker.

Veel voorkomende therapie soorten tijdens en na behandelingen voor kanker zijn

 • Begeleiding bij (zelfstandig) sporten
 • Misselijkheidsklachten (tijdens chemotherapie)
 • Vermoeidheid
 • Litteken behandeling
 • Oedeem behandeling (patiënt gerichte compressie, lymfedrainage, zelfmanagement, oefentherapie)
 • Klachten ontstaan na radiotherapie/ bestraling
 • Schouder functie beperking
 • Trainen om te kunnen re-integreren op werk en/of naar sport
 • Houding

Martine is aangesloten bij:

 • Stichting Onconet
 • ONMG (Oncologie Netwerk Midden Gelderland)
 • MLDV (Vereniging Lymfedrainage methode Vodder)

Martine werkt nauw samen met collega zorgverleners in en buiten de regio op het gebied van oncologie. Mede door deze samenwerking kan de kwaliteit van zorg optimaal zijn.Oedeem therapie en fysiotherapie bij oncologie wordt door veel verzekeraars (grotendeels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Vragen hierover kun je ook altijd met ons bespreken. Als je vragen hebt of klachten ervaart door de (nasleep van) de behandeling, blijf er niet mee zitten en klop bij ons aan, zodat we met je mee kunnen denken over passende zorg voor jou!’
.

Kevin van Duijnhoven
BIG 1992 6478 804


k.vanduijnhoven@topsereen.nl

Aanwezig maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Kevin van Duijnhoven is in 2019 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de paramedische hogeschool ‘’Fontys’’ te Eindhoven. Gezien zijn affiniteit voor water en watergerichte therapie heeft hij tijdens zijn opleiding onderzoek gedaan naar: het in kaart brengen van het effect van hydrotherapie (watertherapie) na totale knie-en heupoperaties.
Mocht u meer vragen hebben of misschien krijgt u binnenkort een nieuwe knie of heup, neem gerust contact op voor meer informatie.

Eén van de kernpunten binnen TOPSEREEN is: Stilstaan is achteruitgang. Om meer kwaliteit te kunnen bieden moeten wij ons als fysiotherapeut door ontwikkelen. Kevin is aan het specialiseren door een Echografie masteropleiding te volgen aan het SOMT te Amersfoort. Ondervind u hinder tijdens het bewegen, op sportief vlak of gewoonweg in het dagelijkse leven? Dan help ik u graag om uw persoonlijke doelstellingen te behalen.

De speciale aandachtsgebieden / specialisaties
Nek/rugklachten, tennisarm/golfersarm, hydrotherapie & zwem-analyses, behandel van triggerpopints, hielspoor, shockwave therapie en echografisch onderzoek.

Romée Maarseveen
BIG 0992 6841 904 


r.maarseveen@topsereen.nl

Aanwezig dinsdag, donderdag en vrijdag
Romée heeft de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Saxion te Enschede gevolgd en is in 2019 afgestudeerd. Daarnaast heeft ze de minor blessurepreventief samenwerken in de sport aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Theaterdans aan het Conservatorium gevolgd. Na het afstuderen heeft zij gewerkt in een praktijk in Westervoort en Arnhem waar zij veel kennis heeft gekregen op het gebied van sportblessures, trainingsmethoden en orthopedische revalidatie.

Door haar achtergrond met dans is ze van jongs af aan in aanraking gekomen met blessures en training. Hierdoor is ze erg geïnteresseerd in de manuele- en sport gerelateerde klachten. Zij is dan ook sinds september 2021 begonnen met de Master Manuele therapie aan de HAN.

Manuele therapie is gespecialiseerd in het onderzoeken en de behandelen van klachten aan de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen.

Veel voorkomende klachten voor manuele therapie zijn:

 • Hoofd- nek en schouderklachten met uitstraling naar de armen
 • Klachten hoog in de rug met rib- borstpijn
 • Lage rugklachten met uitstraling naar de benen

Daarnaast is ze gespecialiseerd in hartrevalidatie en staat ze ingeschreven bij het Chronisch ZorgNet.
Ervaart u rug of sport gerelateerde klachten of wilt u een hartrevalidatie traject in gaan dan hoop ik u door doeltreffende therapie en een gepersonaliseerde benadering te helpen waardoor u weer optimaal kan presteren en uw gezondheid kan verbeteren.

De speciale aandachtsgebieden / specialisaties
Nek/rug, knie, lies, post operatief (nieuwe knie / heup), hartrevalidatie en sport- en bewegingsanalyses met affiniteit dans.

 

Ilse Teunissen
BIG 190 35 17 11 04


i.teunissen@topsereen.nl

Aanwezigheid: maandag, woensdag en donderdag
Naast algemene fysiotherapie is Ilse gespecialiseerd in oedeemtherapie en oncologie en verzorgt zij samen met Martine van Aalten de oncologische fysiotherapie.
In haar werk combineert zij haar vakkennis en deskundigheid met gedrevenheid jegens de patiënten.
Hoewel ze al een flink aantal jaren werkzaam is weet zij zich steeds opnieuw uit te vinden door verdieping in nieuwe technieken, kennis en nieuwe vaardigheden.
Om de kwaliteit van haar behandelingen hoog te houden heeft ze nauw contact met collega-zorgaanbieders en is ze aangesloten bij het multidisciplinaire oncologisch zorgnetwerk (ONZG).

Veel voorkomende therapie soorten tijdens en na behandelingen voor kanker zijn:

 • Begeleiding bij (zelfstandig) sporten
 • Misselijkheidsklachten (tijdens chemotherapie)
 • Vermoeidheid Litteken behandeling Oedeem behandeling (patiënt gerichte compressie, lymfedrainage, zelfmanagement, oefentherapie)
 • Klachten ontstaan na radiotherapie/ bestraling Schouder functie beperking
 • Trainen om te kunnen re-integreren op werk en/of naar sport Houding

Ilse is aangesloten bij:
Stichting Onconet ONZG (Oncologie Netwerk Zuid Gelderland) MLDV (Vereniging Lymfedrainage methode Vodder)