SQUASH

SPORTSEREEN heeft 2 Squashbanen
Met het reguliere sport abonnement kun je, naast fitness, groepslessen en zwemmen, ook van deze banen gebruik maken. Daarnaast is er losse baanverhuur voor niet leden. Balletjes en een racket zijn eventueel te huur. Bel voor informatie en reservering: 026-3250928
Op FB pag. – Sportsereen Squash Vrienden – vind je medespelers.


SPELREGELS
Een wedstrijd zal gaan om drie gewonnen games. Iedere game gaat om elf punten. De speler die het eerst elf punten maakt, wint de game. Wanneer de stand 10-10 bereikt is, wordt het spel verlengd totdat één van de spelers twee punten meer maakt dan de andere speler en daarmee de game wint.

Een punt kan gemaakt worden wanneer een speler een rally wint. De serveerder die de rally wint, blijft de serveerder. De ontvanger die de rally wint wordt de nieuwe serveerder. Na een correcte service slaan de spelers om de beurt de bal, totdat één van de spelers er niet in slaagt de bal correct terug te slaan of totdat het spel op een andere wijze, in overeenstemming met de regels, wordt onderbroken, wanneer een speler appelleert of door tussenkomst van de scheidsrechter.

Vooropgesteld dat de bal niet uit geslagen is, wordt de bal correct teruggespeeld als, voor de bal twee keer op de vloer heeft gestuit, de bal op de voormuur terechtkomt boven de tin; de bal mag direct naar de voormuur geslagen worden ofwel via één of meer zijmuren en/of via de achtermuur, zonder daarbij de vloer, de speler of diens kleding of het racket, het lichaam of de kleding van de tegenstander te raken.