Voedings-advies op maat

Op naar fit & gezond!

Bij SPORTSEREEN 

Mijn naam is Xanne Westhoff

Heb jij behoefte aan advies op het gebied van je eetpatroon? Wil jij graag afvallen maar weet je niet of en hoe je je voeding moet aanpassen? Ik kan je daarbij helpen! Ik maak een advies op maat voor jou waarbij ik rekening hou met je wensen en je huidige gewoontes.

Actie tarief leden 2018:

Losse afspraak (30 min): € 17,50

Rittenkaart (6 afspraken): € 90,00

Recept van de week  klik op → Geroerbakte kip met doperwtjes en peultjes
Om u vast op weg te helpen presenteren we hier iedere week een nieuw recept. Alle gerechten passen in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Op onze facebook pagina kunt u alle recepten terug kijken. Tip: Like en deel onze Facebookpagina en je krijgt ook nog eens supergezonde vrienden! 

Weet wat je eet:…
Peultjes zijn de jonge peulen van een erwtensoort. Ze zijn nauw verwant aan doperwten. In tegenstelling tot doperwten worden ze zeer vroeg geoogst. Zo zijn niet enkel de erwten te eten, maar ook hun omhulsel: de peul. Peultjes worden dan ook helemaal niet gegeten om de erwten, maar juist om de peul. De erwten zijn namelijk nog bijna helemaal niet ontwikkeld en dus erg klein. Daardoor hebben peultjes ook hun kenmerkende platte vorm: ze zijn praktisch leeg.
Peultjes zijn niet de enige peulvrucht waarvan de peul eetbaar is. Zo heb je bijvoorbeeld nog sperzieboontjes, snijbonen, spekbonen en sugar snaps.
Peultjes zijn een prima bron van gezonde vitamines en mineralen. Ze tellen zeer weinig calorieën, maar bevatten wel een prima hoeveelheid voedingsvezels. Ook zijn ze een goede bron van vitamine B1, B5 en B6 en zijn ze erg rijk aan vitamine C. Ten slotte bevatten ze ruime hoeveelheden sporenelementen, zoals ijzer en mangaan. Peultjes zijn dus, kortom, heel gezond.

Bij de balie kunt u terecht voor meer informatie!

Tel 026 325 0928

www.sportsereen.nl